Wat is d'Amerongers?

D’Amerongers is de gezamenlijke projectnaam voor de drie deelprojecten Allemanswaard, Breeakker en Dorpshuisplein. Allen gelegen in Amerongen.

Waar liggen d'Amerongers?

D’Amerongers bestaat uit de drie deelprojecten: Allemanswaard, Breeakker en Dorpshuisplein. Op dit moment liggen de terreinen braak.

  • Deelproject Allemanswaard ligt ten westen van de Koenestraat, centraal in Amerongen. Tussen de Prinses Beatrixlaan en plein Allemanswaard in.
  • Deelproject Breeakker ligt ten oosten van de Koenestraat, langs de Bessenland en de Breelaan.
  • Deelproject Dorpshuisplein ligt in het oude dorp op de plaats van het voormalige dorpshuis van Amerongen.

Waar kan ik parkeren in de wijk?

Dat is verschillend. In deelproject Breeakker en Dorpshuisplein hebben alle bewoners twee parkeerplaatsen op eigen grond tot hun beschikking. Voor bezoek worden er parkeerplaatsen in het openbaar gebied gerealiseerd. In het deelproject Allemanswaard worden er voor de bewoners voldoende parkeerplaatsen in het openbaar gebied gerealiseerd.

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de SWK Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl.

Wat zijn de voordelen van een nieuwbouwwoning?

De nieuwbouwwoningen die nu in Nederland worden gebouwd moeten volgens de regelgeving een EPC hebben van minimaal 0,4. Nieuwbouwwoningen zijn hiermee energiezuinig. Daarnaast worden nieuwbouwwoningen gebouwd volgens de laatste regelgeving en dat betekent dat je geniet van een heel aangenaam binnenklimaat. Bij d’Amerongers gaan we nog een flinke stap verder en hebben alle woningen een EPC van 0. Dat betekent dat je straks in een heel energiezuinige woning woont. Alle woningen krijgen hierbij standaard op alle verdiepingen vloerverwarming (behalve de onbenoemde ruimtes en de zolder). Heel comfortabel. Door de EPC van 0 heb je zeer lage energielasten. Mede door de uitstekende isolatie en zonnepanelen op het dak. Meer informatie over duurzaam wonen in d’Amerongers vind je op deze website.